Miquel Iceta

Miquel Iceta

email Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Intervenció en el debat sobre la no presentació dels pressupostos per part del govern

President,

La nostra sol·licitud de compareixença li demanava que informés sobre el motiu pel qual el govern no presenta els pressupostos. I ja ens ho ha dit: perquè no té majoria parlamentària. Extregui vostè mateix la conseqüència. Si no té majoria per governar ha de prendre una opció, que és convocar les eleccions.

Pregunta al president de la Generalitat

President,

Quan pensa presentar al Parlament el projecte de pressupostos per al 2019 per tal de ser debatut i votat per la Cambra?

Presentació de Meritxell Batet a Barcelona Tribuna

Amb Meritxell Batet, el PSC i els catalans i catalanes, disposem d’una catalanista i una federalista convençuda. En ella hi trobem la millor contribució per resoldre el problema català i la crisi territorial espanyola.

Pregunta al president de la Generalitat

Molt honorable president de la Generalitat.

En resposta al compliment d’un mandat parlamentari vostè va convocar el 16 de novembre l’espai de diàleg. En aquests moments ja hem rebut la convocatòria per a la següent reunió el dia ú de febrer. I la meva pregunta és la següent: ha pres o pensa prendre alguna iniciativa per tal que els grups que no van participar en la primera reunió de l’espai de diàleg puguin fer-ho a la propera?

Intervenció davant del grup parlamentari

Companyes i companys,

Catalunya ha perdut molt el temps des de l’any 2012.

L’obsessió per un objectiu polític que no és compartit per una majoria dels catalans ha monopolitzat l’actuació dels nostres governants i ha deixat de banda l’acció de govern pròpiament dita, a excepció de retallades socials que caldria revertir.

Sólo encontraremos una solución a través del diálogo

La Sentencia del Tribunal Constitucional sobre el Estatuto de Autonomía de Cataluña dictada en 2010, alteró el texto fruto de un laborioso acuerdo en las Cortes Generales que había sido sometido al referéndum de los ciudadanos y ciudadanas de Cataluña. Esta anomalía, junto al impacto de la crisis económica de 2008, la deriva recentralizadora del gobierno del PP y el éxito parcial de la estrategia independentista, ha llevado a más de dos millones de catalanes y catalanas a impugnar de forma radical la actual relación de Cataluña con el resto de España.

2019, un any decisiu

L’any que comença i que veu néixer l’edició digital de l’Endavant serà un any decisiu des de molts punts de vista. Ho serà a causa de les eleccions municipals i europees que se celebraran el proper 26 de maig. Decidirem si volem ajuntaments governats pels progressistes i que centrin la seva tasca en la resolució dels problemes concrets de les persones o si tindrem ajuntaments supeditats al procés sobiranista i que descuidin el constant combat per millorar la qualitat de vida a les nostres viles i ciutats. Els i les socialistes treballarem de valent per assegurar governs municipals estables compromesos en assolir progrés econòmic, justícia social, sostenibilitat i cura de l’entorn natural, compromesos en la creació d’ocupació estable i de qualitat, en la prestació de serveis públics capaços d’assegurar els drets de tothom, i en la promoció del respecte, la tolerància i la convivència.

Debat sobre el 6 i 7 de setembre de 2017

Gràcies, senyor president,

Senyores i senyors diputats,

Molt honorable president de la Generalitat

Afortunadament, el format d’aquest debat després portarà un torn on hi hagin propostes de resolució, és a dir, que s’hauran de formular algunes propostes que ens permetin avançar

Intervenció en el debat sobre el canvi en la composició del govern

Moltes gràcies, President. President, molt breument. No confongui tampoc Espanya amb el senyor Rivera, amb el senyor Casado i amb els senyors de VOX. Efectivament, Espanya és molt plural, i Catalunya és molt plural. Espero que vostè tingui una visió més fina que la d’alguns dels seus companys que no veuen diferència entre el PSOE i VOX. Li diré. Entre el PSOE i el PP i Ciutadans hi ha, fins i tot, més diferències de les que hi ha entre Junts per Catalunya i Esquerra Republicana. Hi ha un espai molt ampli.

Subscripció a aquest canal RSS

Miquel Iceta

  • Biografia
  • Galería fotogràfica
  • Diari
  • Arxiu digital
  • Poesia japonesa
  • Issuu
  • Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.