Miquel Iceta

Miquel Iceta

email Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Intervenció en el debat parlamentari sobre la Catalunya real

Gràcies, senyor president,

Molt Honorable president de la Generalitat, membres del Govern

Diputats i diputades,

Catalunya real. Quina és la Catalunya real? La dels 7 milions i mig de ciutadans I ciutadanes, que viuen en 41 comarques i a la Vall d’Aran, una Catalunya amb realitats territorials i socials ben diverses, amb necessitats molt variades.

Pregunta al president de la Generalitat

Gràcies, president.

Molt Honorable president de la Generalitat,

En la darrera sessió de control vaig fer-li una pregunta sobre els incendis a propòsit del foc de la Ribera d’Ebre, el Segrià i les Garrigues, que es va originar a La Torre de l’Espanyol. En el decurs de la pregunta vaig expressar la nostra preocupació pels greus i creixents desequilibris territorials del nostre país, pels fenòmens de despoblació, envelliment, empobriment i abandó del territori.

Pregunta al president de la Generalitat

Gràcies, senyor President.

Molt Honorable President de la Generalitat,

Vull aprofitar aquesta sessió de control per mostrar la solidaritat del meu grup parlamentari amb els afectats i afectades per l’incendi de la Ribera d’Ebre, el Segrià i les Garrigues, i sobretot per agrair totes les persones que van treballar per controlar-lo i apagar-lo: bombers, mossos, forestals, la gent del 112, el personal del Servei d’Emergències Mèdiques, Grup d’Emergències Mèdiques dels Bombers, Protecció Civil, Creu Roja, voluntaris i voluntàries, policies locals, efectius de la resta d’Espanya, la Unitat Militar d’Emergències, etc.

No nos harán volver al armario

Este 2019 se cumplirán 20 años desde que salí del armario formalmente. Y digo ‘formalmente’ porque la verdad es que estuve siempre en una vitrina a la vista de todos. Animado por militantes del colectivo LGTBI, un 12 de octubre de 1999 en el bar barcelonés Punto BCN hice pública mi homosexualidad. La elección del día no fue casual. Para refrescar la memoria a los más jóvenes, ese día de octubre, durante el franquismo, se conmemoraba el 'día de la raza'.

Pregunta al president de la Generalitat

Molt Honorable president de la Generalitat, quina opinió li mereix el fet que la Mesa del Parlament decidís ahir no admetre a tràmit la Iniciativa Legislativa Popular per la qual es pretenia aprovar la declaració d’independència?

Intervenció en el debat parlamentari sobre el balanç d’un any de govern

Gràcies, senyor president.

Senyores i senyors diputats.

Molt Honorable president de la Generalitat,

Aquesta compareixença ens ha de servir per establir el balanç d’un any de govern presidit per vostè. I en l’opinió del nostre grup es tracta d’un balanç clarament negatiu.

Pregunta al president de la Generalitat

Gràcies, senyor president.

Molt Honorable President de la Generalitat,

President, és vostè capaç de compaginar la lleialtat a un projecte polític amb el capteniment que correspon a l’exercici de la seva alta responsabilitat institucional?

Pregunta al president de la Generalitat

Gràcies, Sr. President.

Molt Honorable President de la Generalitat,

Quin balanç feu de l’acció de govern un any després de la vostra elecció com a president de la Generalitat i quines són les prioritats i perspectives pel que resta de legislatura?

**************************

Molt Honorable President,

Em sembla que l’ajudaré a fer un balanç una mica més objectiu.

El nostre grup fa un balanç negatiu de la seva obra de govern. Creiem que és un govern ineficaç, un mal govern.

Quan parlem d’ineficàcia, parlem del desplegament fallit de la Renda Garantida de Ciutadania.

Parlem de greus mancances en la gestió dels menors estrangers no acompanyats.

Parlem d’incompliments dels mandats parlamentaris com, per exemple, el mandat de reduir les taxes universitàries, l’aprovació del nou contracte programa de la Corporació Catalana de Ràdio i Televisió o l’establiment d’un fons extraordinari pels ajuntaments per a incrementar els ajuts socials gestionats localment.

Parlem de la manca de desplegament de la llei d’infància.

Parlem del sobreesforç que s’exigeix sense cap mena de contrapartides als mossos, als metges, a les infermeres, als mestres, als bombers.

Parlem del deute amb entitats socials de tota mena.

Parlem del deute amb els Ajuntaments, especialment el que té a veure amb el finançament de les les escoles bressol.

Parlem de la manca de compromís amb respecte de l’escola inclusiva i dels infants que requereixen una atenció especial.

Parlem de no haver actualitzat el decret de menjadors escolars.

Parlem de no haver desplegat reglamentàriament la Llei que garanteix els drets de les persones LGTBI.

Parlem de manca de compromís suficient en l’esforç per reduir les llistes d’espera.

Parlem de mancances en infraestructures i en transport públic. On és el Pla d’Inversions al què s’havien compromès? O podem parlar de compromisos adquirits en el debat d’investidura com la creació de l’Agència Pública de Formació i Qualificació Professionals de Catalunya, o el Pla de promoció de l’activitat física i l’esport o la llei sobre el sistema de recerca i innovació.

Parlem de la incapacitat d’aprovar al Govern i de portar al Parlament el projecte de pressupostos pel 2019. I estem arribant ja al mes de juny.

President, quines són les prioritats del seu govern a partir d’ara, a quin horitzó de legislatura es compromet, celebrarem enguany el debat sobre l’orientació política general del govern, tindrem pressupost pel 2019, i per l’any que ve?

La societat catalana mereix un govern que govern, que ho faci bé, i que doti d’estabilitat l’acció política. I el seu govern, senyor president, creiem que no ho fa.

Paraules sobre el procés de designació com a Senador

Avui s’ha impedit al Grup Socialista la substitució de qui representava la Generalitat al Senat a proposta del nostre grup. Es vulnera així el dret del nostre grup a la participació política. Es deixa sense representació a més de 600.000 catalans i catalanes que van votar PSC en les eleccions del 21 de desembre de 2017.

Subscripció a aquest canal RSS

Miquel Iceta

  • Biografia
  • Galería fotogràfica
  • Diari
  • Arxiu digital
  • Poesia japonesa
  • Issuu
  • Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.
×