El PSC seguirà treballant perquè no es malmeti l’obra de generacions

Arran de la declaració unilateral d’independència proclamada aquest migdia al Parlament de Catalunya, el primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha volgut adreçar unes paraules de calma i confiança a la militància socialista.

El líder dels socialistes catalans lamenta que els independentistes hagin situat les institucions catalanes fora de la llei i, per tant, hagin fet inevitable que el Senat autoritzi el Govern d’Espanya a intervenir-les.

Des del PSC, seguirem treballant per preservar la cohesió social de Catalunya, la unitat civil del poble i recuperar quan més aviat millor el normal funcionament de les institucions.

Mitjà

REFORMA FEDERAL

 

Socialisme i federalisme, més que doctrines convergents, han de considerar-se com doctrines complementàries, com sigui que si la primera és normativa per a la vida individual de les nacionalitats dins dels Estats complexos, la segona ens mostra el camí formal per anar agermanant dins d’Estats units d’amplitud major cada dia, fins que s’arribi a assolir el magne ideal de reunir la humanitat sencera en una gran i única família.

Rafael Campalans, fragment de l’article “Socialisme i federalisme” publicat a “Justícia social”, 1 desembre 1923

Català | Castellano | Français | English