"Estan encaparrats a a posar les institucions catalanes fora de la llei"

Miquel Iceta torna a parlar clar i català. Parla de dues iniciatives socialistes que ha aprovat el Parlament; una per garantir el servei de menjador a l’educació secundària a partir del proper curs, i una altra que retorna els drets laborals a les persones amb discapacitat.

El Primer Secretari del PSC es refereix també a l’agenda política de Catalunya: Contraposa la tossuderia del Govern en posar les institucions catalanes fora de la llei amb la feina en favor del conjunt de la ciutadania que el també president del Grup Socialista al Parlament farà la setmana entrant a les institucions europees.

Miquel Iceta té una intensa agenda comunitària, en la qual destaca la reunió amb el vicepresident primer de la Comissió, Frans Timmermans, amb qui preveu tractar aspectes de notable importància, com ara la candidatura de Barcelona a ser seu de l’Agència Europea del Medicament o el Corredor Mediterrani.

Mitjà

REFORMA FEDERAL

 

Socialisme i federalisme, més que doctrines convergents, han de considerar-se com doctrines complementàries, com sigui que si la primera és normativa per a la vida individual de les nacionalitats dins dels Estats complexos, la segona ens mostra el camí formal per anar agermanant dins d’Estats units d’amplitud major cada dia, fins que s’arribi a assolir el magne ideal de reunir la humanitat sencera en una gran i única família.

Rafael Campalans, fragment de l’article “Socialisme i federalisme” publicat a “Justícia social”, 1 desembre 1923

Català | Castellano | Français | English