BLOG

“No es pot construir un nou país bloquejant l’acció de l’oposició”

Senyor president, les decisions de la majoria que li dóna suport són injustificables. Si el nostre reglament habilita la creació de comissions d’investigació fins i tot en contra del criteri de la majoria, el que no es pot és cometre un frau de reglament evitant que aquestes comissions puguin realitzar la seva funció. No es pot arribar a la independència i construir un nou país començant per bloquejar l’acció de l’oposició. No es pot acusar a d’altres institucions de manca de qualitat democràtica si en el Parlament de Catalunya es limita el paper de l’oposició.

Senyor president, el nostre grup ha demanat un i altre cop que se li faciliti informació sobre les actuacions concretes del seu govern i sobre la feina de preparació de la llei mal anomenada de transitorietat jurídica. El seu govern, en aquesta qüestió, està essent tot menys transparent. Quan les coses es preparen o es fan d’amagat és perquè hi ha consciència de que no s’està obrant bé. Vostè es va comprometre a mantenir les institucions catalanes en el marc de la legalitat però, senyor president, el Consell de Garanties Estatutàries de Catalunya ja va advertir per unanimitat que la Generalitat, i cito el seu recent dictamen sobre el projecte de pressupostos, no té potestat de regular ni de convocar una consulta referendària sobre el futur polític de Catalunya.

No ens estranya que es vulgui amagar fins al darrer moment possible l’anomenada llei de desconnexió perquè, en la mesura que contravingui el marc constitucional, serà immediatament suspesa i posteriorment anul·lada pel Tribunal Constitucional.

President li prego, no limiti el paper de l’oposició, proporcioni tota la informació sobre el procés i, sobretot, mantingui les institucions catalanes en el marc de la legalitat tal com s’hi va comprometre en el debat d’investidura. És la seva obligació i és pel bé de Catalunya.

Mitjà

Hemeroteca

« Juliol 2018 »
Dll Mar Dim Dj Dv Ds Diu
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

Per a consultar entrades anteriors al 18 d'agost de 2015, fes click aquí.

REFORMA FEDERAL

 

Socialisme i federalisme, més que doctrines convergents, han de considerar-se com doctrines complementàries, com sigui que si la primera és normativa per a la vida individual de les nacionalitats dins dels Estats complexos, la segona ens mostra el camí formal per anar agermanant dins d’Estats units d’amplitud major cada dia, fins que s’arribi a assolir el magne ideal de reunir la humanitat sencera en una gran i única família.

Rafael Campalans, fragment de l’article “Socialisme i federalisme” publicat a “Justícia social”, 1 desembre 1923

Català | Castellano | Français | English